Ervaringen

Om tot de informatie op deze website te komen hebben we contact gehad met verschillende mensen, die zich bezig hebben gehouden met afvallen in de afgelopen periode. Ofwel door onderzoek te doen naar het afvallen van mensen, ofwel door zelf af te vallen. De ervaringen van deze groep hebben we op deze pagina samengevat, zodat u een goed beeld heeft van het effect van de afvalmethodes die we u op deze website laten zien. Het is vanzelfsprekend goed om u te realiseren, dat het per persoon verschilt hoe snel het afvallen verloopt en in hoeverre u blijvend op uw streefgewicht zult blijven zitten. Dit hangt ook van uzelf af, kiest u bijvoorbeeld voor een of voor twee uur sporten in de week? Gunt u uzelf in het weekend nog wel tussendoortjes, of ook niet meer?

Ervaring met afvallen door sporten

De algemene ervaring van het afvallen door meer te sporten is zeer positief. Niet alleen zorgt het sporten er namelijk voor dat u gewicht zult verliezen, ook ervaren veel mensen het sporten als een fijne bezigheid. Het kan bijvoorbeeld een ideale uitlaatklep zijn aan het einde van de dag, als u een lekkere wandeling maakt, even gaat hardlopen of op de fiets van uw werk naar huis gaat. Ook is men enthousiast over deze vorm van afvallen, doordat het u geen extra geld kost. Voor wandelen of fietsen hoeft u immers geen aparte kleding te hebben.

Ervaring met afvallen door voedingspatroon te veranderen

Als we kijken naar de ervaringen van mensen die zich bezig hebben gehouden met het afvallen door hun voedingspatroon aan te passen, zijn de meningen verdeeld. De een is zeer positief en is veel afgevallen in de afgelopen periode, voor een ander geldt dit minder. Net als bij het sporten hangt het effect van deze manier van afvallen vanzelfsprekend af van de hoeveelheid veranderingen die u in uw eetpatroon doorvoert. Daarnaast zal het effect voor mensen die al weinig tussendoortjes nemen beperkter zijn, dan voor iemand die regelmatig snoept!