Sporten

Afvallen, voor veel mensen is het een hele opgave! Soms komt dit door te hoge verwachtingen of te hoge eisen die vooraf gesteld worden, in andere gevallen komt het omdat mensen voor de verkeerde manier van afvallen kiezen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van de vele diëten die op het internet worden aangeboden of voor sportvoeding. Deze diëten zijn soms dermate ingrijpend, dat u zich al snel futloos en moe zult voelen bij het volgen van zo’n dieet. Dit wordt veroorzaakt door het feit, dat uw lichaam niet meer voldoende bouwstoffen binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren op een dag. Waar u eerst genoot van een flinke maaltijd, moet u het bij een dieet bijvoorbeeld doen met een simpele salade om zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen. Veel mensen hebben hun twijfels bij dergelijke diëten!

Gezond afvallen door te sporten

Een veel betere en gezondere manier van afvallen is het verbeteren van uw eet- en leefpatroon. Vaak kunt u daar nog veranderingen in aanbrengen, om gewicht te verliezen. Hoewel u hierbij weinig gewicht zal verliezen in een korte tijd, kunt u wel zorgen voor een structurele oplossing. Iets wat met een dieet vaak niet lukt, door het bijkomende jojo-effect. Dit effect houdt in dat u eerst een behoorlijk deel van uw gewicht verliest, maar dit er vervolgens weer twee keer zo hard bij krijgt. Zonde van de tijd en moeite!fitness-594143_640

Begin met het analyseren van uw leefpatroon, door op te schrijven hoeveel tijd u kwijt bent met de verschillende componenten van uw rooster. Let er daarbij bijvoorbeeld op of u voldoende sport op dit moment? Gaat u al op de fiets naar uw werk, of kiest u nog steeds voor de auto? Gaat u na een lange dag wel eens een rondje lopen, of blijft u binnen op de bank zitten? Simpele vragen, die u belangrijke inzichten kunnen geven. Dit zijn direct suggesties om meer te gaan sporten, zonder dat u hoeft te kiezen voor een duur sportabonnement of bijvoorbeeld een dure outfit.