Voeding

Er zijn verschillende manieren om af te vallen, bijvoorbeeld door meer te gaan sporten in uw vrije tijd, door op de fiets naar uw werk te gaan of door een dieet te volgen. Zeker de diëten hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Nu steeds meer mensen ontevreden zijn over hun gewicht, probeert men op een snelle manier veel gewicht te verliezen. Over het algemeen lukt dit aardig met een dieet, echter zitten hier ook gevaren aan. Zo krijgt uw lichaam met een dieet vaak niet langer de benodigde bouwstoffen om goed te kunnen functioneren overdag. Daarbij gaat een dieet vaak gepaard met een zogenaamd jojo-effect. Dit betekent dat u eerst een deel van uw gewicht verliest, maar dat wanneer u stopt met het dieet, u het dubbel zo snel terugkrijgt. Een manier van afvallen die niet altijd even veilig is!

Afvallen door verandering van uw eetpatroon

Een veel veiligere en effectievere manier van afvallen is het kritisch bekijken van uw eetpatroon, waar vaak nog veel winst te behalen valt. Hoe vaak neemt u bijvoorbeeld een tussendoortje? Kiest u vaak voor een appel of een banaan, of neemt u liever een reep chocolade? Simpele vragen die kunnen helpen bij het veranderen van uw eetpatroon. Des te meer tussendoortjes u neemt op een dag, des te meer koolhydraten uw lichaam ook binnenkrijgt. Uw lichaam kan deze koolhydraten niet volledig verwerken, waardoor deze zich zullen ophopen. Het gevolg hiervan is een beginnende vetlaag!

muesli-564762_640

Door het aantal koolhydraten, en dus het aantal ongezonde tussendoortjes, terug te brengen in uw eetpatroon, voorkomt u dit proces. Als u ook nog eens meer gaat sporten, worden de al ontstane opgeslagen vetten in uw buik verbrand. Zo zult u over een langere termijn vet verliezen en dus afvallen op een gezonde manier. Een tussendoortje hoeft vanzelfsprekend niet per definitie slecht te zijn, u kunt ook kiezen voor een appel, een mueslireep, enzovoorts. Wanneer u dagelijks onvoldoende bouw- en voedingsstoffen binnenkrijgt kunt u ervoor kiezen om voedingssupplementen te gebruiken, zoals een creatine shake of de welbekende eiwitshakes.

Het voordeel aan deze manier van afvallen is dat u wel uw benodigde bouwstoffen krijgt.