Pauzes nemen tijdens het eten: waarom en hoe dit werkt

Vanaf jongs af aan wordt ons aangeleerd (wijs gemaakt) dat we ons bord leeg moeten eten. Als je jong bent heb je je voeding nodig. Maar als je ouder bent kun je het wel af met minder. Misschien is dat zelfs wel beter. Het lichaam raakt tijdens het eten geregeld in de war en het weet dan niet of het al vol zit. De signalen worden dan niet goed doorgegeven van de maag naar de hersenen. Door pauzes te nemen kom je erachter of je vol zit of nog niet.

Waarom pauzes nemen werkt
Als je begint met eten dan kost het je hersenen meer dan een kwartier om signalen binnen te krijgen dat het lichaam vol zit. Als je begint te bunkeren zodra het bord op tafel wordt gezet eet je al snel te veel. Je hebt het bord in minder dan 10 minuten op waarna je nog een bord neemt omdat je nog honger hebt. De kans is groot dat één bord voldoende was als je langzamer gegeten had. Onthoudt dat het niet nodig is om je bord leeg te eten. Als je geen honger meer hebt, eet dan ook niet meer.

Kleine hapjes

Het is niet slecht om je bord niet leeg te eten en je vork is niet een schep. Probeer kleine hapjes te nemen en schep niet steeds te veel op. Het is nergens voor nodig om steeds je mond vol met eten te hebben. De kans is groot dat je meer eet als je snel eet met grote scheppen. Je maag heeft dan ook geen tijd om de hersenen te waarschuwen dat het vol zit. Hierdoor eet je meer dan je lichaam eigenlijk nodig heeft.

Kleiner bord
Door een kleiner bord te gebruiken kun je minder eten er op kwijt. Dit betekent dat je portie kleiner wordt. Als het echt niet genoeg is dan kun je natuurlijk bijvullen maar je zult merken dat ook een klein bord meestal voldoende is. Tegenwoordig is alles steeds groter. Dat is ook van toepassing bij maaltijden. Door een kleiner bord te gebruiken kun je nog steeds je bord vullen maar dan gewoon met minder eten.

Hoeveel eten?
Als je niet precies weet hoeveel je moet eten dan kun je dit vinden op het internet of op de verpakking van het product. Met een keukenweegschaal kun je exact het aantal calorieën meten in de maaltijd. Je kunt dit aantal calorieën bijhouden zodat je weet hoeveel je dagelijks eet. Als je dit bijhoudt in een app zoals de Ketobuddy app dan kun je sneller aanpassingen maken aan je eetpatroon voor een betere resultaten. Uit onderzoeken blijkt dat mensen die het aantal calorieën bijhouden meer en sneller afvallen. Voor sommige diëten, zoals het ketodieet, is het zelfs nodig om al je eten goed bij te houden als je in ketose wilt raken.

Eet langzaam zodat je lichaam de tijd heeft om signalen door te geven aan de hersenen dat het vol zit. Als je te snel eet dan heeft het lichaam niet genoeg tijd daarvoor. Het gevolg is dat je teveel eet: meer dan je nodig hebt. Door je bord leeg te eten als je vol zit dan eet je simpelweg te veel. Maak er een gewoonte van om pauzes in te lassen tijdens het eten zodat je dit voorkomt. Controleer daarna of je nog steeds honger hebt.

 

Is 10 kilo afvallen moeilijk?

De kilo’s ervan af laten vliegen. Dat is wat veel mannen en vrouwen maar wat graag zouden willen. Maar hoe makkelijk is het nu om de kilo’s er af te laten vliegen? Kun je 10 kilo makkelijk verbranden of is het toch wel een ingewikkeld proces?
In dit artikel gaan we dieper in op hoe moeilijk (of makkelijk) het is om 10 kilo te verbranden.

10 kilo verbranden, veel of weinig?

De belangrijkste vraag is of 10 kilo lichaamsgewicht voor jou veel of weinig is. Dat moet je zo zien: voor iemand die meer dan 100 kilo weegt is 10 kilo minder dan 10% van het volledige volume. Iemand die 70 of 75 kilo weegt heeft het over meer dan 10% van zijn of haar volume. Daarin is dus ook te bepalen of je makkelijk veel gewicht kwijt kan raken, omdat er toch veel is.
Met andere woorden: afvallen begint met een redelijke doelstelling. 10 kilo af willen vallen is een mooi streven, maar voor iemand die amper 70 kilo weegt ook niet heel gezond en daardoor zal het dus ook niet heel makkelijk zijn. Wie meer weegt zal dus sneller in staat zijn om die 10 kilo wel te verbranden.
Bepaal dus altijd voor jezelf eerst of het reëel is om van jezelf te verwachten om 10 kilo vet te verbranden.

Inspanningen

Als je dan besloten hebt om 10 kilo te gaan verbranden, moet je je erop instellen dat je veel inspanningen zal moeten gaan verrichten. Immers, die 10 overtollige kilo’s zijn er ook niet vanzelf aangekomen. Je zal dus in actie moeten komen om ze weer te laten verdwijnen. De inspanningen zullen variëren van intensief sporten tot krachttraining en het onthouden van vetten en koolhydraten.
Krachttraining is verreweg de beste manier om gewicht te verbranden. Het helpt je namelijk om veel energie in korte tijd om te zetten, maar ook om spiermassa aan te maken. Door de aanmaak van spieren zal vet nog sneller verdwijnen en maak je voor jezelf een manier aan om sneller af te vallen. Erg prettig.
Sporten die bekend staan om hun vele vetverlies zijn, naast krachttraining: zwemmen, roeien, fitness, hardlopen en rugby. Het zijn vooral de sporten waarbij je voortdurend in beweging bent en veel spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt.
Natuurlijk staat voorop dat het leuk moet zijn om te gaan sporten, want anders is het ook zo moeilijk vol te houden. Ook daar zit dus weer een stukje gemak in.

Tot slot: voeding

Makkelijk of moeilijk om lekkere gerechten te laten staan? Die vraag moet je voor jezelf beantwoorden, maar wanneer je wil afvallen zal je veel van je huidige voeding moeten afslaan. Je bent er immers te dik door geworden en het zal je zeker geen goed doen om je daar nu toch aan te zetten. Je moet op zoek naar gezonde gerechten, voornamelijk puur natuur en het liefst veel groenten en fruit. Let ook op het gebruik van koolhydraten, want die maken je dikker. Lees je goed in en leer dat aardappels en rijst helemaal niet zo gezond zijn, maar je wel heel snel dik maken. Een goed voedingspatroon zal in het begin misschien even wennen zijn, maar niet per definitie moeilijk om te volgen.

Dus… 10 kilo afvallen makkelijk of moeilijk?

Nog altijd geldt dat je de vraag op jezelf moet betrekken. Maar over het algemeen, zeker met het oog op afvallen door gezonder te eten, kun je stellen dat het niet moeilijk hoeft te zijn om 10 kilo af te vallen. Zorg er in ieder geval voor dat je gemotiveerd blijft om af te vallen en je zal zien dat het steeds meer vanzelf gaat.

Gezond eten met je smartphone

Sociaal contact onderhouden, sporten, daten: voor bijna ieder aspect van ons leven is er een app te vinden. Maar wist je dat er ook een heleboel handige apps zijn die een gezond eetpatroon ondersteunen? Of je nou op zoek bent naar een lekker recept, een bepaald dieet volgt of inzicht wilt in je energie-inname: met de tips uit dit artikel vindt je razendsnel een app die past bij jouw lifestyle. Combineer ze met een van de vele andere health-apps en je gaat slank, gezond en stralend de zomer in.

 

Gezond patroon

Voor een gezond eetpatroon is het belangrijk om voldoende afwisseling te hebben in je voeding. Zowel een tekort als een overschot aan bepaalde vitaminen kunnen op lange termijn een negatief effect hebben. Dit begint bij de keuze in de supermarkt: kies dagelijks voor verschillende type groente en fruit en ga zoveel mogelijk voor onbewerkt voedsel. Door simpelweg de verpakking te lezen en je in te lezen over de ingrediënten, krijg je de smaak al gauw te pakken. Kwestie van aanleren! Bovendien komt het ook aan op gezond verstand. Koekjes als vervanging voor een verantwoord ontbijt? There’s no such thing.  

 

  1. Meet wat je eet

Het Voedingscentrum heeft een app ontwikkeld waarmee je heel eenvoudig inzicht krijgt in je dagelijkse eetpatroon. Na het invullen van je persoonlijke gegevens, zoals lengte, leeftijd en gewicht, hou je dagelijks een persoonlijk eetdagboekje bij. De app berekent automatisch de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen en toont deze in overzichtelijke grafieken. Zo zie je direct waar nog wat te winnen valt!

 

  1. Slim-koken app

Jaarlijks wordt er in Nederland bijna 1 miljard kilo voedsel verspild. De oorzaak hiervoor ligt grotendeels bij de horeca en supermarkten, maar ook wij als consument dragen een flink steentje bij. Per persoon staan we garant voor bijna 50 kilo per jaar! Ook hiertegen heeft het Voedingscentrum een praktische app ontwikkeld. Deze Slim-koken app geeft je handige kook-, bewaar-, en bespaartips en recepten voor de lekkerste kliekjes. Ook aan mensen met een voedselallergie is gedacht: je vindt hier voor verschillende diëten aangepaste recepten, zodat we nog meer verspilling tegengaan. Ontwerp een hoesje (met standaard) waar je je smartphone in kunt zetten en het koken kan beginnen!

 

  1. Check, check, en… check!

Om zowel gezond als bewust boodschappen te doen steken we een klassieke tip in een nieuw jasje: een boodschappenlijst-app! Hierin registreer je gemakkelijk al je benodigdheden voor een supergezonde maaltijd. De app van Albert Heijn sorteert zelfs alles voor je op de looproute van de winkel! Zo bespaar je ook nog eens een hoop tijd met zoeken. Geen gedoe meer met een verfrommeld lijstje onderop je tas of in je telefoonhoesjes. Je hebt de app altijd bij de hand en hij is altijd up-to-date! Een boodschappenlijstje gaat verspilling tegen, voorkomt dat je onnodige of ongezonde producten aanschaft en is bovendien goed voor de portemonnee.

 

  1. Boodschapp

Om meer te ontdekken over de afkomst van een product of ingrediënten van een product hoef je niet langer het hele web af te struinen. Bewust leven krijgt ook bij steeds meer fabrikanten de aandacht en dit laten ze maar al te graag zien. Met de app Boodschapp krijg je direct inzicht in deze informatie: gewoon even de streepjescode scannen! Sommige verpakkingen zijn voorzien van een QR-code. Door deze te scannen kom je ook direct bij de juiste informatie terecht.

 

  1. Farmers market

Deze trend is enkele jaren geleden rechtstreeks overgewaaid vanuit, jawel: Amerika! Eet jij het liefst zo vers mogelijk, ben je altijd op zoek naar unieke ingrediënten en steun je graag lokale boeren? Dan is een streekmarkt voor jou the place to be. Dit seizoen worden ze volop georganiseerd en de app Buitenmarkt heeft alle hotspots voor jou in kaart gebracht. Zet je smartphone in een telefoonhouder op de fiets en start superverantwoord de zoektocht naar dagverse eieren, melk of zelfgeplukt fruit.

 

Wat is jouw geheim voor een gezonde leefstijl?

 

Het Cambridge dieet werkt en laat je 1-2 kilo per week afvallen!

We kennen allemaal wel het Cambridge dieet. Het komt met regelmaat goed en slecht in het nieuws en wordt soms in twijfel getrokken. Ik heb de meeste berichten hiervan gelezen nadat ik al met het dieet was begonnen. Dus ik heb besloten het dieet toch maar door te zetten. Ik weet niet hoe het voor andere mensen is, maar voor mij heeft het wel gewerkt. Ik ben er dan ook 18 kilo mee afgevallen. Mijn ervaring met het dieet deel ik dan ook graag met jullie in onderstaand artikel.

Blij met de keuze voor het Cambridge dieet

Ik ben nu dat alles klaar is blij met mijn keuze voor het Cambridge dieet. En ook een beetje opgelucht omdat ik niet heel veel hinder heb ondervonden en het voor mij heeft gewerkt. Het zal misschien (als ik de verhalen er zo op nalees) niet voor iedereen het beste dieet zijn. En er kunnen wellicht ook klachten ontstaan. Ik neem aan dat mensen hier niet over gaan liegen. Ik heb toch besloten op basis van de goede ervaringen het dieet toch te gaan volgen. En ik heb er dan ook mijn doelen mee bereikt.

Makkelijk te volgen door alle producten voor die voor handen zijn

Ik moest wel even wennen aan het eten van alleen maar producten van het Cambridge dieet. Dat wil zeggen dat alles wat je eet ook echt door hun gemaakt is. Na een weekje was ik hier echter wel aan gewent. En ook al is het dan nog steeds niet heerlijk, het is dan wel te eten. Het is sowieso erg makkelijk dat je gewoon een pakje opentrekt om te eten, ook onderweg is dat zeer handig en kan je onder veel poespas toch het juiste eten om snel af te vallen.

Waar kun je allemaal uit kiezen?

Er zijn veel kant en klare pakketjes te bestellen. Veel daarvan bestaan echter wel uit shakes of papsoorten. Daar moet je wel een beetje van op de hoogte zijn voordat je met het dieet begint. Ben je hier niet zo van kan je beter een ander dieet gaan volgen.

De pap van het Cambridge dieet

Je kan met het dieet pap eten en deze is er in een originele smaak. En dat is gewoon de normale smaak voor pap. Dus geen tierelantijntjes maar gewoon pap! Niks mis mee en goed te doen als je wilt afvallen. Maar gelukkig bestaan er nog meer dingen die je mag eten bij het volgen van dit dieet. Hieronder laten we je zien wat er nog meer te bestellen valt.

Lekker shakes met veel verschillende smaken

Er zijn een een stuk of 6-7 smaken shakes beschikbaar waarvan ik er zelf maar 3 gebruik. Deze smaken vind ik namelijk het meest lekker. Voor mij zijn dat chocolade, vanille en bananen smaak. Je kan dit natuurlijk naar eigen wens bestellen.

Repen als smakelijke doch gezonde tussendoortjes

Ook de repen zijn er in een paar soorten. Goed te doen om tussendoor of onderweg te gebruiken. Ik moet wel zeggen dat je niet enorm veel keuze hebt. De beperkte variatie breekt je dan waarschijnlijk wel op tijdens het Cambridge dieet, dit was bij mij in ieder geval wel zo. Ook zijn de producten niet goedkoop. Je moet daarom ook echt zeker van je zaak zijn dat je het dieet wil gaan volgen. En hiervoor voldoende over hebben of tot je beschikking hebben om het te betalen. Het is namelijk geen goedkoop dieet. Producten waarvan je er meerdere per dag gaat eten kosten tussen de 3 en 5 euro.

Cambridge 800 beter dan 500!

Ik heb het Cambridge dieet 800 plan gevolgd en denk dat deze veel beter is dan de 500. Je mag er iets meer bij eten, maar ik vond dit al heel erg weinig. Daarom denk ik dat je bij de 500 helemaal honger gaat krijgen. Ik zou dan ook altijd voor de 800 gaan, omdat dit nog wel te doen is. Ook al is het wel even doorbijten.

Resultaten na 2,5 maand…

Ik heb er wel 18 kilo vetverlies in ruim 2,5 maand mee bereikt. Dit vind ik dan ook een heel mooi resultaat en zijn geld dubbel en dwars waard. Ik wil al heel lang van mijn overgewicht af en het heeft voor mij dus wel gewerkt. Waar ik dan ook zeer blij mee ben!

Of ik het Cambridge dieet opnieuw zou gebruiken?

Ik heb positieve ervaringen met het dieet, dus ja, zou het zeker wel weer overwegen. Maar ik zou wel even 2 keer achter mijn oren krabben. En ook kijken naar andere diëten die wellicht nog beter zijn dan het Cambridge dieet. Maar hij staat voor mij zeker in het rijtje van beste diëten!

Voldoende voedingsstoffen tijdens afvallen met shakes

Het gebruik van dieet shakes neemt enorm toe. Het zijn heerlijke maaltijdvervangers die het afslankingsproces bevorderen. Nu wordt er steeds verkondigd dat dit de snelste en eenvoudigste manier is om die extra kilootjes kwijt te raken. En ja, ze zijn inderdaad goed voor het afslanken mits je een volwaardige maaltijdvervanger kiest en die op de juiste manier gebruikt.

 

Hoe je kan afvallen met shakes

Er zijn verschillende soorten shakes om van te kiezen. Afhankelijk van je doelen kan je gaan voor een dieet shake, een eiwitshake, een groente shake of een fruit smoothie. Kies in alle gevallen shakes van de beste kwaliteit. Door shakes van lage kwaliteit te drinken of door de doseringen verkeerd in te schatten kun je zelfs aankomen, of je gezondheid schaden.

 

Eén van de belangrijkste stoffen in een goede dieet shake is proteïne. Uiteraard zitten er ook andere stoffen in die de vetverbranding stimuleren. Proteïne of eiwitten zijn essentieel voor de opbouw van spieren en voor het afslanken. Naast vetten en koolhydraten zijn eiwitten de grote energiebron van je lichaam.

 

Dieet shakes stimuleren vetverbranding op twee manieren:

  • de eiwitten in de shakes houden je langer verzadigd waardoor je minder eet,
  • en de shakes bevatten doorgaans minder calorieën dan een normale maaltijd.

 

Hoeveel je afvalt is afhankelijk van hoeveel maaltijden je vervangt en wat je naast je shakes nog eet.

 

Hoe kies je de juist shake?

Niet alle shakes zijn gemaakt van kwalitatieve grondstoffen. Voordat je een dieet shake gaat kopen is het verstandig om een te kiezen van een bewezen merk. Het baat echt om wat onderzoek te doen over de verschillende merken en soorten shakes op het internet. Bovendien wil je een shake dat naast eiwitten ook de andere belangrijke nutriënten bevat.

 

Een goede maaltijdvervanger bevat voldoende eiwitten, vezels, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Dit vind je niet in alle shakes. Zo blijken sommige shakes juist veel suiker te bevatten en heel weinig vezels. Let bij het kopen van shakes dus goed op.

 

Hoe krijg je voldoende voedingstoffen?

Het beste kan je het gebruik van shakes combineren met een gezond en gevarieerd dieet. Het aanbevolen hoeveelheid aan vitamines en mineralen kan je halen uit verse groenten, fruit en mager vlees. Gebruik de shakes ter ondersteuning van dit dieet. Daarnaast is het slimmer om niet meteen alle maaltijden te vervangen. Begin met slechts 1 maaltijd; het ontbijt bijvoorbeeld. Als hoofdmaaltijd eet je veel groenten en mager vlees. Die zitten boordevol de nodige voedingstoffen.

 

Wil je toch alle maaltijden vervangen met een dieet shake? Doe dit dan niet elke dag. Zo een dieet is moeilijker vol te houden en zal geen blijvende resultaten opleveren. Bovendien kan een teveel aan eiwitten leiden tot overgewicht. Hou dit dus ook in de gaten.

 

Drie redenen om te kiezen voor een koolhydraatarm dieet

Wil je graag wat afvallen? Dan is een koolhydraatarm dieet misschien wel iets voor je. Benieuwd naar de voordelen van een koolhydraatarm dieet? We zetten drie belangrijke redenen voor je op een rij:

  • Direct afvallen met een koolhydraatarm dieet
  • Verlaging van de triglycerides
  • Meer HDL-cholesterol in je bloed

Direct afvallen met een koolhydraatarm dieet

Ten eerste kun je op een heel effectieve manier afvallen met een koolhydraatarm dieet. Dat heeft te maken met het feit dat het gaat om een van de belangrijkste bronnen van energie. In onze voeding maken we een combinatie van koolhydraten, vetten en eiwitten. Dit zijn de drie verschillende stoffen die we nodig hebben om te functioneren.

Koolhydraten zorgen voor een heel snelle opname van energie, waardoor ons lichaam daar enthousiast op reageert. Door gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet zorg je er automatisch voor dat je relatief meer vetten en eiwitten in zal nemen. Het lichaam moet wat meer moeite doen om daar energie uit te halen. Dit betekent dat je lichaam harder zal moeten werken, waardoor je als het ware een gemakkelijke reden om dikker te blijven wegneemt. Het resultaat van een koolhydraatarm dieet? Je zal eenvoudig afvallen, terwijl je voldoende kunt blijven eten door gebruik te maken van de vetten en eiwitten.

Verlaging van de triglycerides

In meer technische zin is er ook sprake van een belangrijk voordeel van een koolhydraatarm dieet. Het gaat dan om de beperking van triglycerides in je lichaam. Deze stoffen vormen een groot risico op hartziekten en kun je wat dat betreft het best zoveel mogelijk vermijden. Uit onderzoek is gebleken dat de triglycerides verband houden met koolhydraten in ons dieet. Het is daarom een goed idee om regelmatig gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet, zelfs wanneer je niet per se veel gewicht wilt verliezen. Bovendien kun je deze stoffen niet voorkomen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een vetarm dieet. Er is sprake van een heel duidelijke relatie met koolhydraten.

Meer HDL-cholesterol in je bloed

Tenslotte zorg je er met een koolhydraatarm dieet eenvoudig voor dat er meer HDL-cholesterol in je bloed zal komen. Dit is de ‘goede’ vorm van cholesterol, waar we over het algemeen te weinig van hebben. Het beperkt het risico op hartziekten, zoals LDL-cholesterol er aan de andere kant voor zorgt dat we daar juist meer mee te maken zullen krijgen.

De HDL-variant zorgt ervoor dat we de afvalstoffen sneller en gemakkelijker kunnen afvoeren, waardoor we daar in ons lichaam veel minder last van hebben. Het voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat we daardoor meer van het HDL-cholesterol aan gaan maken. Dit betekent dat je kunt werken aan je algehele gezondheid en de conditie van je hart, terwijl je er daarnaast voor zorgt dat je minder ‘makkelijke’ energie in zal nemen.

Het resultaat? Je kunt afvallen met een koolhydraatarm dieet, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat je op meerdere fronten werkt aan de gezondheid van de rest van je lichaam.

Wil je nog sneller afvallen? Dan kun je natuurlijk ook nog gebruiken maken van een hometrainer fiets voor thuis!

Wat zijn de meest voorkomende sporten?

Tegenwoordig heb je ontzettend veel verschillende soorten sporten die je kan beoefenen, maar wat zijn nou de meest voorkomende sporten die je kan beoefenen? In deze tekst zullen wij de drie meest voorkomende sporten bespreken.

Voetbal

Verreweg de populairste sport ter wereld is voetbal. Sommige clubs die tegenwoordig in de Premier League spelen behoren tot de oudste ter wereld, zoals Stoke City dat in 1868 werd opgericht. Al snel verspreidde voetbal zich over de rest van de wereld. Het enige wat je voor voetbal nodig hebt is immers een bal. Een doel kun je met zelfs met schoenen, kleding, bomen, stenen ect. maken. Op straat, in het park of op het strand overal kan voetbal worden gespeeld. De opkomst van de televisie is van cruciaal belang geweest voor voetbal. Hierdoor kon steeds meer geld worden gegeneerd en ontstonden overal professionele competities. De laatste jaren is het vrouwenvoetbal in opkomst (ook in de Verenigde Staten) waardoor het aantal liefhebbers alleen maar toeneemt.

Tennis

In de 19de eeuw werd de sport moderner gemaakt en kreeg het de vorm die we nu nog kennen. Topspelers komen uit allerlei landen. Tennis is een van de populairste kijksporten ter wereld en de vier grote toernooien (Grand Slam) zijn verdeeld over drie continenten. Vooral Roland Garros en Wimbledon trekken traditioneel veel kijkers.  Ook Nederland organiseert grote tennis toernooien zoals: ABN AMRO World Tennis Tournament. Overal zijn tennisbanen te vinden waarop mensen voor hun plezier tot op hoge leeftijd een balletje slaan.

Basketbal

Basketbal is een echte Amerikaanse sport. Basketbal groeide in de jaren tachtig van de vorige eeuw uit tot een van de populairste sporten in Amerika. Met name de rivaliteit tussen de Boston Celtics en Los Angeles Lakers zorgde voor een ongekende populariteit. Het spelniveau van de rest van de wereld nam langzaam toe en steeds meer spelers van buiten Amerika kunnen moeiteloos meekomen in de NBA.

Tips om een goed dieet te kiezen

Wil je afslanken maar wil het niet echt lukken?

Er zijn talloze diëten op de markt die allemaal op hun eigen manier werken en zorgen dat het gewicht afneemt. Hoe weet je nou welk dieet te kiezen? Vaak is het zo dat je van een ander hoort dat het dieet dat zij volgen het beste is en dat zou je zeker moeten proberen!  Dat zal voor hun zeker zo zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het dan voor jou ook goed zal werken. Kies dus in alle tijden het dieet dat bij jou past. Let op er zijn bepaalde richtlijnen om een goed dieet aan te herkennen.

1.        Let op dat een dieet bestaat uit gezonde voeding.

 

Wat inhoud dat er variatie in de voeding moet zitten en dat er voldaan moet worden aan de schijf van vijf. Zodat je alle voedingsstoffen binnen krijgt.

 

2.        Het is belangrijk dat het dieet je aanbeveelt om voldoende water te drinken.

 

Water drinken is goed om de afvalstoffen af te voeren. Daarnaast heeft je lichaam voldoende water nodig om goed te functioneren. Laat dit alleen niet meer zijn dan 1,5 liter water per dag naast je thee en koffie, want te veel water drinken is niet goed voor je.

 

3.        Zorg ervoor dat het dieet je eetpatroon verandert, zodat het resultaat blijvend is.

 

Om ervoor te zorgen dat alle moeite die je hebt genomen om gewicht te verliezen ook blijvend zal zijn, is het belangrijk dat je eetpatroon veranderd. Hierdoor val je niet terug in je oude eetgewoonten en is het resultaat blijvend.

 

4.        Het dieet moet voor jou vol te houden zijn.

 

Daar bedoel ik mee: hou je niet van intensief koken of heb je er geen tijd voor, is het ook niet verstandig om een dieet te kiezen waarbij je een halve dag in de keuken moet staan.

 

5.        Sporten en bewegen.

 

Het is niet goed dat als je nooit beweegt, je ineens intensief zal moeten gaan sporten. Natuurlijk is het bij elk dieet bevorderlijk om net even meer te gaan bewegen dan je gewend bent. Dit houdt in dat je niet met de auto naar de supermarkt gaat, maar even gaat lopen of op de fiets. Je niet de lift pakt maar de trap. Zo kom je ongemerkt al meer in beweging. Mensen die dit al doen wordt geadviseerd om bijvoorbeeld als je elke dag een half uur met de hond loopt het tempo en de tijd iets op te voeren.

 

6.        Een wijntje tijdens je dieet?

 

Veel diëten raden alcohol gebruik volledig af. Zeker in de eerste zes weken is het geen aanrader om alcohol tot je te nemen, omdat hier veel en verkeerde suikers in zitten. Maar er zijn diëten die erop berust zijn om na verloop van het dieet werkelijk het voedingspatroon aan te passen en dan wordt er ook wel eens af en toe een wijntje of een biertje in het dieet meegenomen. Denk maar aan de diëten zoals Sonja Bakker, Atkins en South Beach.

 

7.        Stop diëten en begin met eten.

 

Door een dieet te kiezen waarbij je wel wat mag eten en niet omvalt van te weinig voedsel, hou je je spijsvertering en stofwisseling op gang. Welke van belang zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Door in een andere combinatie te eten, met het juiste aantal aan calorieën val je af.

 

Veel succes met het uitzoeken van je dieet en hopelijk lukt het je dankzij de bovenstaande tips om een goede keuze te maken die voor jou blijvend zal zijn. Wil je meer tips? Ga dan naar houseoflou. De blog voor vrouwen.

 

Afvallen met de hulp van de zorgverzekering

Hoe warmer het wordt hoe meer we bezig zijn met het verliezen van de kilo’s om er voor te zorgen dat ons lichaam klaar is voor de zomer. Naast het verkrijgen van een mooi zomerlichaam is een gezond gewicht een stuk gezonder. Gezonde mensen zijn ook voor goed voor de economie. Hoe minder mensen met gezondheidsproblemen, hoe minder geld er moet worden betaald aan zorg vanwege overgewicht. Om die reden kunnen zorgverzekeraars helpen met het afvallen.
Ben je benieuwd wat zorgverzekeraars doen voor dieetadvies? Zorgverzekeraars kunnen helpen om er voor te zorgen dat je weer op een gezond gewicht komt. De meeste zorgverzekeraars hebben in hun basispakket staan dat je recht hebt op 3 uur voedingsadvies van een diëtist. Als je eigen risico op is dan wordt dit volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Het is wel belangrijk dat jouw diëtist bekend is bij jouw zorgverzekeraar.
Sommige zorgverzekeraars bieden kortingen aan bij de sportschool. Sommige zorgverzekeraars geven korting op bepaalde lessen of bijvoorbeeld een gratis fit test.
Wilt u alle informatie over de zorgverzekeraars voor volgend jaar? Wilt u de verzekeraars vergelijken? Vergelijk dan nu alle zorgverzekeraars via Zorgverzekeringbesparen.nl.

Afvallen op hardloopschoenen

Tegenwoordig leggen veel mensen de focus op gezond leven door veel te sporen en te letten op voeding. Een aantal kilo’s afvallen is voor velen een belangrijke doelstelling. Hardlopen op de juiste hardloopschoenen is een goede manier om calorieën te verbranden. We krijgen vaak de vraag hoeveel calorieën er tijdens het hardlopen worden verbrand. Daar kunnen we helaas geen 100% duidelijk antwoord op geven omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. De verbranding van calorieën hangt af van je stofwisseling, je leeftijd en hoe zwaar je bent. Sommige mensen hebben een snellere stofwisseling en grote mensen verbruiken meer energie als ze sporten dan lichte mensen. Je kunt ervan uitgaan dat als je 75 kg weegt en een uur hebt hardgelopen, je ongeveer 860 calorieën hebt verbrand.

 

We raden wel aan om te gaan hardlopen op de daarvoor bedoelde hardloopschoenen. Deze schoenen zijn voorzien van een dikke laag demping, wat voorkomt dat je blessures krijgt. Ook zijn ze licht van gewicht, wat het hardlopen plezierig maakt. Goede hardloopschoenen vind je bij de online hardloopspecialist; Hardloop-Geest.nl. Meer dan 150 schoenen staan online voor dames en heren, oftewel; er is keuze genoeg!