Afvallen met tennis

Naar de sportschool
Lukt het je maar niet om je streefgewicht te behalen? Dan kun je een aantal kleine aanpassingen maken in je lifestyle. Op deze manier lukt het je zeker om die laatste kilo’s te verliezen! Probeer bijvoorbeeld eens een nieuw sport uit. Een optie is om naar de sportschool te gaan. In de sportschool kun je hardlopen, spinnen of gewichten drukken. Daarnaast is het bij veel sportscholen mogelijk om mee te doen aan groepslessen. Groepslessen zijn erg motiverend en stimuleren je om het maximale uit jezelf te halen. Wanneer iedereen doorgaat met de oefeningen geef jij ook niet op! In de sportschool lopen veel mensen rond die net als jij fit willen worden. Er loopt altijd wel iemand rond die je advies wil geven of oefeningen uit wil leggen.

Probeer een teamsport
Bovendien kun je een teamsport uitproberen. Omdat je op vaste momenten in de week training hebt, ben je vastberaden om te gaan. Het is stimulerend om het goed te doen voor het team. Leuke teamsporten om uit te proberen zijn volleybal, hockey, handbal en voetbal. Tegelijkertijd zul je veel nieuwe mensen leren kennen en sociale contacten maken.

Tennis
Een andere aanrader is tennis. Met tennis ben je continue fanatiek bezig. Daarom is dit een goede manier om je streefgewicht op een leuke manier te bereiken. Het is belangrijk dat je snel reageert op de slag van de tegenstander en alert bent. Bovendien is een groot voordeel van tennis dat je dit zowel 1 tegen 1 kunt spelen of 2 tegen 2. In bijna iedere stad is er wel een tennisclub te vinden. De meeste van deze tennisclubs maken het mogelijk om een aantal keer te proberen. Als je tennis leuk vindt, kun jij je vervolgens inschrijven en lid worden. Op dat moment moet je natuurlijk wel een tennisracket kopen. Ook is het verstandig om speciale k swiss tennisschoenen aan te schaffen.