Wat zijn de meest voorkomende sporten?

Tegenwoordig heb je ontzettend veel verschillende soorten sporten die je kan beoefenen, maar wat zijn nou de meest voorkomende sporten die je kan beoefenen? In deze tekst zullen wij de drie meest voorkomende sporten bespreken.

Voetbal

Verreweg de populairste sport ter wereld is voetbal. Sommige clubs die tegenwoordig in de Premier League spelen behoren tot de oudste ter wereld, zoals Stoke City dat in 1868 werd opgericht. Al snel verspreidde voetbal zich over de rest van de wereld. Het enige wat je voor voetbal nodig hebt is immers een bal. Een doel kun je met zelfs met schoenen, kleding, bomen, stenen ect. maken. Op straat, in het park of op het strand overal kan voetbal worden gespeeld. De opkomst van de televisie is van cruciaal belang geweest voor voetbal. Hierdoor kon steeds meer geld worden gegeneerd en ontstonden overal professionele competities. De laatste jaren is het vrouwenvoetbal in opkomst (ook in de Verenigde Staten) waardoor het aantal liefhebbers alleen maar toeneemt.

Tennis

In de 19de eeuw werd de sport moderner gemaakt en kreeg het de vorm die we nu nog kennen. Topspelers komen uit allerlei landen. Tennis is een van de populairste kijksporten ter wereld en de vier grote toernooien (Grand Slam) zijn verdeeld over drie continenten. Vooral Roland Garros en Wimbledon trekken traditioneel veel kijkers.  Ook Nederland organiseert grote tennis toernooien zoals: ABN AMRO World Tennis Tournament. Overal zijn tennisbanen te vinden waarop mensen voor hun plezier tot op hoge leeftijd een balletje slaan.

Basketbal

Basketbal is een echte Amerikaanse sport. Basketbal groeide in de jaren tachtig van de vorige eeuw uit tot een van de populairste sporten in Amerika. Met name de rivaliteit tussen de Boston Celtics en Los Angeles Lakers zorgde voor een ongekende populariteit. Het spelniveau van de rest van de wereld nam langzaam toe en steeds meer spelers van buiten Amerika kunnen moeiteloos meekomen in de NBA.