Voldoende voedingsstoffen tijdens afvallen met shakes

Het gebruik van dieet shakes neemt enorm toe. Het zijn heerlijke maaltijdvervangers die het afslankingsproces bevorderen. Nu wordt er steeds verkondigd dat dit de snelste en eenvoudigste manier is om die extra kilootjes kwijt te raken. En ja, ze zijn inderdaad goed voor het afslanken mits je een volwaardige maaltijdvervanger kiest en die op de juiste manier gebruikt.

 

Hoe je kan afvallen met shakes

Er zijn verschillende soorten shakes om van te kiezen. Afhankelijk van je doelen kan je gaan voor een dieet shake, een eiwitshake, een groente shake of een fruit smoothie. Kies in alle gevallen shakes van de beste kwaliteit. Door shakes van lage kwaliteit te drinken of door de doseringen verkeerd in te schatten kun je zelfs aankomen, of je gezondheid schaden.

 

Eén van de belangrijkste stoffen in een goede dieet shake is proteïne. Uiteraard zitten er ook andere stoffen in die de vetverbranding stimuleren. Proteïne of eiwitten zijn essentieel voor de opbouw van spieren en voor het afslanken. Naast vetten en koolhydraten zijn eiwitten de grote energiebron van je lichaam.

 

Dieet shakes stimuleren vetverbranding op twee manieren:

  • de eiwitten in de shakes houden je langer verzadigd waardoor je minder eet,
  • en de shakes bevatten doorgaans minder calorieën dan een normale maaltijd.

 

Hoeveel je afvalt is afhankelijk van hoeveel maaltijden je vervangt en wat je naast je shakes nog eet.

 

Hoe kies je de juist shake?

Niet alle shakes zijn gemaakt van kwalitatieve grondstoffen. Voordat je een dieet shake gaat kopen is het verstandig om een te kiezen van een bewezen merk. Het baat echt om wat onderzoek te doen over de verschillende merken en soorten shakes op het internet. Bovendien wil je een shake dat naast eiwitten ook de andere belangrijke nutriënten bevat.

 

Een goede maaltijdvervanger bevat voldoende eiwitten, vezels, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Dit vind je niet in alle shakes. Zo blijken sommige shakes juist veel suiker te bevatten en heel weinig vezels. Let bij het kopen van shakes dus goed op.

 

Hoe krijg je voldoende voedingstoffen?

Het beste kan je het gebruik van shakes combineren met een gezond en gevarieerd dieet. Het aanbevolen hoeveelheid aan vitamines en mineralen kan je halen uit verse groenten, fruit en mager vlees. Gebruik de shakes ter ondersteuning van dit dieet. Daarnaast is het slimmer om niet meteen alle maaltijden te vervangen. Begin met slechts 1 maaltijd; het ontbijt bijvoorbeeld. Als hoofdmaaltijd eet je veel groenten en mager vlees. Die zitten boordevol de nodige voedingstoffen.

 

Wil je toch alle maaltijden vervangen met een dieet shake? Doe dit dan niet elke dag. Zo een dieet is moeilijker vol te houden en zal geen blijvende resultaten opleveren. Bovendien kan een teveel aan eiwitten leiden tot overgewicht. Hou dit dus ook in de gaten.