Een slijmbeursontsteking in de schouder

Een slijmbeursontsteking is één van de meest voorkomende klachten wanneer het gaat om blessures van de schouder. Een slijmbeursontsteking valt aan de volgende situaties te herkennen:

  • Een onaangename pijn wanneer je op jouw schouder ligt.
  • Het kost je enorm veel moeite om je arm te heffen.
  • Een jas aantrekken is al een enorme uitdaging voor je.

Wanneer dit veel voorkomende situaties zijn, is de kans groot dat je te maken hebt met een slijmbeursontsteking in de schouder. Echter is het hierbij van belang dat een juiste diagnose wordt gesteld, want vele aandoeningen van de schouder lijken op elkaar van buitenaf.

Meer informatie over een slijmbeursontsteking in de schouder

Tussen de schouderpezen en het schouderdak bevindt zich de slijmbeurs, een met vocht gevulde holte welke de wrijving in de schouder vermindert. Door overbelasting kan deze ontstoken raken, waarbij de slijmbeurs opzwelt. Hierdoor zul je veel last ervaren bij het bewegen van de schouder. Naast overbelasting zijn er nog andere oorzaken aan te wijzen. Irritatie van of scheurtjes in de schouderpezen, een val op de schouder of een stuk kalk dat in de slijmbeurs terechtkomt kan tevens narigheid veroorzaken.

Een echografie om de slijmbeursontsteking in de schouder te herkennen

Omdat veel schouderaandoeningen van buitenaf op elkaar lijken, moet van binnen gecheckt worden met welke blessure je nu daadwerkelijk te maken hebt. Dit kan aan de hand van echografie. Al binnen één consult zal de juiste diagnose gesteld worden, waarna gewerkt kan worden aan het herstel. En dat is fijn, want een slijmbeursontsteking levert je veel last aan de schouder op. Een snelle oplossing is in dat geval zeker een must.

Wanneer de diagnose gesteld is, kun je starten met de behandeling. De beste behandeling voor een slijmbeursontsteking in de schouder is een echogeleide injectie. Veelal heb je binnen één week minder last van pijn.

Kijk voor meer informatie op Echozorg.nl