Val je sneller af wanneer je na het sporten een sauna in gaat?

Veel mensen maken na het sporten gebruik van een sauna om even heerlijk te kunnen ontspannen. Hebben ze bij jou in de sportschool ook een sauna? Het gebruik van de sauna draagt echter niet alleen bij aan het ontspannen na een saunabezoek, ook bevordert dit het herstel van je spieren. Door de hoge bloedsomloop in je lichaam blijf je energie verbruiken, waardoor je hiermee zelf iets af zou kunnen vallen. Sneller afvallen doe je echter doordat je na het saunabezoekje sneller aan een volgende training kunt beginnen. Je spieren zijn immers sneller hersteld!

 

Zorg voor voldoende rust tussen trainingen

Ook na het gebruik van de sauna om het herstel van je spieren te bevorderen blijft het belangrijk om voldoende rust te nemen. Wanneer je niet voldoende rust zou nemen tussen trainingen door, dan zou je lichaam niet volledig herstellen. Bij een volgende training breek je spieren in zo’n geval af, in plaats van dat je ze opbouwt. In het ergste geval kan dit tot een overbelasting van je spieren leiden, waardoor je een lange tijd niet zal kunnen sporten.

 

Tip: naast het gebruik van de sauna kan ook het gebruik van eiwitshakes helpen om je spieren sneller te laten herstellen.

 

Een sauna in je eigen tuin plaatsen

Naast de mogelijkheid om op je sportclub naar de sauna te gaan, kun je natuurlijk ook een sauna in je eigen tuin laten plaatsen. Er zijn op internet tal van webwinkels te vinden die sauna’s te koop aanbieden. Een goed voorbeeld van zo’n webwinkel is www.infraroodsaunas.com. Deze webwinkel biedt een grote diversiteit aan sauna’s aan, waardoor je altijd een model vindt die aansluit bij de beschikbare ruimte en je budget. Lees je vooraf goed in over de verschillen tussen sauna’s.